Μια εγκατάσταση με τίτλο “τρίτη ώρα: Ιστορία”. Σε ένα βίντεο παρουσιάζονται τα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών σε τρια πλάνα, αριστερα το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου και δεξιά το άγαλμα του πατριάρχη Γρηγόριου Ε΄. Δυο παιδιά του δημοτικού διαβάζουν τα κείμενα του Ρήγα για τα δίκαια του ανθρώπου και αντίστοιχα τα κείμενα του Πατριάρχη με τον αφορισμό της επανάστασης. Με έναν συμβολισμό καταδεικνύεται η συνένωση δυο αντίθετων ιστορικών προσώπων, δυο συμβόλων στην υπηρεσία της δημιουργίας ενός ιδεολογικού πλαισίου του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Η τριπλέτα αντανακλά τον “συμβιβασμό” του έθνους κράτους μεταξύ της ορθόδοξης παράδοσης της Ανατολής και του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Τα αγοράκια συμβολίζουν το νεογέννητο έθνος ηρώων που όμως σε πρώτο επίπεδο είναι αδύνατο να ρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν της ιστορικές πηγές, η ανάγνωση είναι δύσκολη με πολλά κομπιάσματα.
Σε ένα τραπέζι και γύρω απο την οθόνη παρατίθονται οι σημειώσεις, τα ντοκουμέντα, το αποτέλεσμα της έρευνας σχεετικά με την κατασκευή του εθνικού ιδεολογήματος αλλά και την ιστορία του χώρου των Προπυλαίων ως πεδίο αντιπαράθεσης των κοινωνικών δυνάμεων της Νεώτερης ιστορίας, όλα αυτά μέσα σε ένα χώρο που θυμίζει αναγνωστήριο σπουδαστή. Πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού σχεδιασμένες με μολύβι οι μορφές των Ρήγα Φεραίου, Άρη Βελουχιώτη και Τσε Γκεβάρα υποννοούν την επαναστατικότητα του σπουδαστή.
An installation entitled “history lesson”. At a video projection: the entrance of Athens University left and right of it the statues of Riga Fereos (Greek enlightenment revolution hero) and Patriarch Grigorios 5th (christian orthodox’s leader). Two boys of elementary school are reading their texts.